מדוע נשים שמות פאה שזה נראה יפה ומושך

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מדוע נשים דתיות שמות כיסוי ראש? זה בשביל לכסות את השיער שלא יעורר אנשים אחרים ושלא יסתכלו עליה. אז מדוע יש נשים ששמות פאה (שזה עשוי משערות), הרי יוצא מכך שזה אותו דבר, ישנם אנשים שלא מבחינים בין אישה עם פאה לבין אישה בלי פאה?

תשובה

שלום

דעת רוב הפוסקים הייתה שאין היתר לחבישת פאה, בדיוק מהטענה שהעלית, אולם היו כמה פוסקים [אשכנזיים] שהתירו לצאת עם פאה, והיו להם ראייות מן התלמוד, ואף ביארו את הדבר שהערוה שיש בשערות אשה נשואה הוא רק כשהשער נראה בצירוף צבע הבשר שבין השערות, אבל בשערות פאה שאין שם הבשר שבין השערות, אין זה בכלל ערוה, [אם תהיה מעוניין במקורות אציין לך].

כיום ישנו פירצה חדשה בסוג פיאות שהשטח שבין השערות נצבע כצבע לבן כמו צבע בשר, ואכן פיאה כזאת אסורה לדעת כל הפוסקים.

בהצלחה - מנשה ישראל