משפחה מתנגדת שאלך לשיעורי תורה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני מתחזקת,והמשפחה שלי חושבת שאני עושה הכל מפחד,איך אני יכולה להסביר להם שזה לא מפחד,או שאולי אני לא אמורה להסביר בכלל? וההורים שלי לא מרשים לי ללכת לשיעור תורה יותר מפעם אחת בשבוע מה אני יכולה להגיד להם כדי שהם יתנו לי? תודה

תשובה

ככל שתתקדמי, והם יכירו בהתנהגותך כחוזרת בתשובה שאכן את מתנהגת כבת מלך, בחן ובנועם, הם יקבלו אותך יותר ויותר, והם יראו עין בעין שחזרתך בתשובה באה מהכרת האמת, ומחיפוש הטוב, ואז אכן ירשו לך יותר ללכת לשיעורי תורה [ואולי הם אף יצטרפו לך].

על פי ההלכה את יכולה ללכת לשיעורי תורה ללא ידיעתם, אם זה לא בא על חשבון מצוות אחרות, כעזרה להורים וכדומה.

בהצלחה - מנשה ישראל