תפילה וברכות

ברכת שהכל על שאריות הכפית לפני סעודה

  • ז' אדר התשע"ח

שאלה

שלום הרב, אם אני מכין לי משהו לאכול ומורח איזה ממרח שוקולד או גבינה על לחם, האם אני יכול לברך על השאריות שעל הכפית "שהכל" או שיש בעיה עם זה?

אני תמיד חשבתי שזה טוב כדי להפטר מהמחלוקת של האם לברך שהכל על משקה בתוך סעודה, אבל מישהו אמר לי שזה בעיה לברך על השאריות שעל הכפית כי ממילא זה נפטר בתוך הסעודה, וצריך לברך דווקא על משקה או משהו שלא נפטר.

תשובה

שלום וברכה

שוקולד שאוכלים לתענוג אינו נפטר בברכת המוציא ולכן תוכל לברך שהכל על השוקולד.