חברה והשקפה

חטאים שמחזירים אותנו בתשובה

  • י"א אדר התשע"ח

שאלה

שלום, אחד השלבים של חזרה בתשובה הוא חרטה ולפי מה שהבנתי הכוונה היא שהלוואי שזה לא היה קורה, אבל הנפילות לעיתים עוזרות לאדם להבין שהוא לא בסדר וצריך לעשות שינויים, לדוגמא אני עשיתי חטאים שגרמו לי להבין שאני צריך להתרחק מחברה מסוימת וממוקומות מסוימים ואם לא הייתי חוטא לא הייתי מגיע למסקנה הזו, אז איכשהו אפשר לומר שטוב שחטאתי, אז האם החזרה בתשובה הזו לא שלימה? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

את החטאים עשית עקב הסתובבות בחברה לא טובה והבנת שעלייך להתרחק. אבל עצם ההסתובבות המקודמת עם החברהה רעה גם כן לא היתה ראויה וגם על זה יש לשוב בתשובה ועל כן אף שעצם החטא לאח רהמצב שהיית גרם לך להחליף כיוון אבל עדיין יש מקום להתחרט מכל הלב על עצם הקירבה לחברה הרעה שגרמה לך לחטוא.