האם יש בעיה במזוזה שקופה?J

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב קניתי בית מזוזה אשר הוא שקוף בחלקו והקלף גלוי האם הדבר כשר? לצורך הסבר אתאר את העיניין עשוי מעץ ועליו מין ציפוי שקוף מפלסטיק ויש חריץ בעץ למיקום הקלף בתוכו וע"י כך הקלף גלוי לעין . בתודה אברהם משעל

תשובה

שלום

זה כשר בהחלט, אולם ראוי להקפיד במידה שהקלף גלוי והשם ש-ד-י הנכתב על גב המזוזה נראית לחוץ, שלא לעשות דבר בזוי לנגד המזוזה, כמו, לא להניח לילדים ערומים להסתובב בסביבות המזוזה הגלויה.

יש ליזהר תמיד גם כשהכל סגור, שלא להשליך טיטול ליד הדלת לצד המזוזה, וכן לא להניח אשפה שם, בעבר היו מקפידים על זה מאוד, ומסופר שבעידן האינקוזיציה בספרד היו מגלית את האנוסים על ידי כך ששמו לב אם הם נזהרים שלא לטאטא את הרצפה בבית לצד המזוזה.

בהצלחה - מנשה ישראל