שו"ת פורים

שאלה לגבי מתנות לאביונים דרך אתר הידברות

  • י"ב אדר התשע"ח

שאלה

בס"ד
שלום לכבוד הרב,
שאלתי אתמול כאן את השאלה הזו (מעתיק)
"6. שאלה כללית לגבי תרומה דרך אתרים כמו הידברות למשל לגבי הכסף של מתנות לאביונים. ידוע שצריך לתת שתי מתנות לשני אביונים. במידה ואני תורם דרך כרטיס אשראי למשל לאתר הידברות, איך אני יכול לדעת שהכסף שתרמתי יגיע לשני אביונים, ולא שלמשל יתנו את מלוא הכסף שתרמתי לאביון אחד?"

התשובה שקיבלתי הייתה שהם מעבירים את הכסף לשני אביונים לפחות.

יש לי עוד שאלה בנושא הזה. רציתי גם לזכות את אחיות שלי לתרום דרך האתר, אבל הן הסכימו לתרום 50 ש"ח כל אחת והמינימום של התרומה דרך האתר הוא 100 ש"ח. בסופו של דבר אחת מהן תרמה, והשניה תחזיר לה 50. האם שתיהן יוצאות ידי חובת המצווה מתנות לאביונים?

כי אם מחלקים את הכסף כמו שנאמר לי, אז אפשר להגיד שהתרומה התחלקה ל 4 רבעים, וכל אחת נתנה רבע לעני אחד, שזה 25 ש"ח.

תודה רבה, ופורים שמח רועי

תשובה

שלום וברכה

שניהן יוצאות ידי חובה.