תפילה וברכות

באיזה שם יש להשתמש כשמברכים אדם מסוים?

  • ט"ו אדר התשע"ח

שאלה

שלום רב,

אשמח לדעת כאשר אנו רוצים לברך מישהו להצלחה כזו או אחרת. האם עלינו להשתמש בשמו כפי שקראו לו בלידתו או בשם בו הוא קרוי יום יום. שאלה זו מתייחסת גם לאם כאשר שמה המצוי שונה מיום היוולדה.

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יש להזכיר שמו ושם אמו - העיקרי ולא הכינוי, אלא אם כן נשתקע שמו העיקרי לגמרי ואין משתמשים בו כלל. ומיהו אם הכינוי אינו קיצור השם אלא כינוי אחר לגמרי, אז יש להשתמש בשמו העיקרי.

מקורות: ראה בספר הליכות שלמה חלק א' (פרק ח סעיף יז, ובדבר הלכה אות כג) בשם הגרש"ז אויערבאך זצ"ל. וע"ע בספר ילקוט יוסף אבלות (סימן לב סעיף ה, ובהערה שם) בשם הגר"ע יוסף זצ"ל.

בברכה,

הלל מאירס