כרטיס אדי על פי התורה מה נכון

  • י"ט אדר התשע"ח

שאלה

ראיתי מודעה בפייסבוק שהרב שמואל אליהו קבע כי תרומת איברים היא כשרה ומותר לעשות זאת . על פי מה שאני יודע תרומת איברים היא אסורה על פי התורה . רציתי לדעת האם יש בסיס לדברים שהרבה שמואל אליהו אומר ואם לחתום על כרטיס אדי או לא לחתום .

תשובה

שלום וברכה

תרומת איברים לאחר המוות הסופי המוחלט אין בו איסור, על כן אם ואכן יש אופציה לתרום את האיברים רק לאחר המוות הסופי המוחלט על פי ההלכה לא אמורה להיות בעיה לחתום על כרטיס אד"י אולם לא ברור שאכן כך זה מתנהל ועל כן אין לחתום ללא ידדיעה וודאית שניתן להגביל את תרומת האיברים רק לאחר שרב פלוני יפסוק את המוות הסופי. אין לחתום על טופס שלא כתוב שם הרב המכריע מאחר ובית מפשט יכול לפסוק שגם רבאיי רפורמי יכריע בעניין.

בהצלחה,