תפילה לחזרה בתשובה של עם ישראל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

איזה תפילה צריך להתפלל למען שעם ישראל יחזרו בתשובה ושהגאולה תגיעה במהרה בימנו. אמן

תשובה

שלום

אני מתפלל כך: "יהי רצון מלפניך אבינו שבשמים שתשלח רעב בארץ, לא רעב ללחם ולא צמא למים, כי אם לשמוע את דבר ה`, ויאתיו כל לעובדך, ויעשו כולם אגודה אחת לעשות רצונך בלבב שלם, וישמעו רחוקים וקרובים ויבואו ויתנו לך כתר מלוכה, ואתה ברחמיך הרבים תמלוך על כל העולם כולו בכבודיך, ותגאלנו גאולת עולם לחבר את האוהל להיות אחד, אמן.

וכל אחד מתפלל כפי צחות לשונו, וכפי מה ששכלו משיג, וטוב מאוד להתפלל מעת לעת בנוסח אחר, בכדי שלא יתרגל למילים, וכך תהיה התפילה יוצאת מקרב לב ובס"ד תפעל את פעולתה לקרב את גאולתינו אשר אנחנו מקוים ומייחלים ומצפים כל כך.

בהצלחה - מנשה ישראל