צדיק ורע לו רשע וטוב לו, מדוע?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

למה בדורינו אנו רואים שיש רשעים וטוב להם , ויש אנשי אמונה ורע להם ? קושי בפרנסה , בריאות , וכדומה ...

תשובה

שלום

לא רק בדור שלנו רואים את זה, זה מציאות שהייתה קיימת אפילו בימי משה רבינו שאז עדיין לא היה הסתר פנים כמו היום, אז זכו לקבל התורה מן השמים במעמד מליונים, ומכל מקום התופעה שאתה מציין היה קיים, ומשה רבינו אף שורר על כך מזמור צב שבתהילים.

התשובה הבסיסית על העניין הזה הוא כי העולם פרוס על פני פרספקטיבה של ששת אלפים שנה, שהנשמות יוצאות ובאות שוב ושוב, ואנחנו באים אך ורק על פני שיעור מאוד קצר שלך זמן בכדי שנוכל להבין את כל התהלוכות, שנראות די משונות לעינינו. איש היה בארץ עוץ ואיוב שמו, ומבואר בתנ"ך שהוא סבל יסורים וקשיים איומים אף שהוא היה צדיק, ואחרי כל הויכוחים שניהל עם החברים שלו, התברר האמת על ידי נביא, שהוא גלגול מתרח אבי אברהם שהפיץ עבודה זרה ומכר פסילים לכל המבקש, ולכן הוצרך לסבול בגלגול של איוב בכדי לתקן את העבר שלו.

גם במהלכים היסטוריים כלליים, ביאר החפץ חיים ששכלנו קצר מלהבין את כל מה שקורה, וזאת מהסיבה הנ"ל שאנחנו גחים רק לגיחה קצרה מאוד על פני כדור הארץ.

הצדיקים בעלי רוח הקודש גילו שכל אלו היהודים שנהרגו בשנות האינקוזיציה היו גלגולים מעובדי עבודה זרה שהיו בתקופת השופטים ובמסירות נפשם כיפרו על העבר.

במהרה בימינו כשיכלו כל התיקונים, יפקח הקב"ה את העיניים שלנו, ונראה כי כל דרכיו אמת וצדק.

בהצלחה - מנשה ישראל