קריאת פרק שירה ארבעים יום

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, לקחתי על עצמי ב"ה לקרוא את פרק שירה כל יום במהלך 40 יום (אומרים שזה טוב לבקשה), השאלה שלי אם פספסתי יום ונזכרתי ביום שלמחרת מה אני אמורה לעשות? לקרוא למחרת פעמיים, להתחיל מחדש, או שזה לא נורא? נ.ב אחלה אתר, אתם ממש עושים איתנו חסד!

תשובה

שלום

אם את נוהגת לומר על הרוב בשעות הלילה, ושכת להגיד, אפשר להגיד בכל שעות היום, כמו כן אם את נוהגת להגיד בשעות היום ושכחת להגיד ביום אפשר להגיד כל הלילה. וזה עוד לא מוגדר כפיספוס.

במידה שאמרת בלילה שאחרי יום ראשון [לדוגמא] את פרקי השירה, הרי שאף אם לא אמרת בכל יום שני ובלילה שאחריו, תוכלי עדיין להמשיך ביום שלישי כרגיל וגם זה לא נקרא פיספוס, לפי שהלילה שאחרי יום ראשון שייך ליום שני על פי ההלכה.

גם אם פיספסת יום שלם, לא קרה כלום, והקדוש ברוך הוא היודע כי רצונך היה להגיד יצרף את המחשבה הטובה למעשה וייחשב כאילו אמרת בפועל.

 בהצלחה - מנשה ישראל