חגים ומועדי השנה

האם מותר לעשות חנוכת הבית בספירת העומר?

  • כ"ג אדר התשע"ח

שאלה

בס"ד, שלום וברכה, אנחנו משפחה שמתוכננים לעבור דירה חדשה ממש לאחר חג הפסח, האם יש בעיה לעשות חנוכת בית בתוך ימי העומר? סדר לימוד חנוכת הבית קביעת מזוזה סעודה קלה [ברכות] שירים משמחים [כמובן שירים תורניים]. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר לעשות חנוכת הבית בימי ספירת העומר. ומותר לשיר בפה. אולם אין להשמיע מוזיקה עם כלי נגינה.

מקורות: ראה בספר אשרי האיש חלק ג' (פרק סה סעיף יג) בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל שמותר לעשות חנוכת הבית בספירת העומר. וכ"כ בחזון עובדיה יום טוב (עמודים ער-רעא). ושם (הערה נח) כתב, שסעודת חנוכת הבית נחשבת סעודת מצווה, ולמרות זאת התיר רק שירה בפה במהלך סעודה זו. ויש להבין מדוע לא התיר גם כלי נגינה, וכפי שכתב בשו"ת יחוה דעת חלק ו' (סימן לד) ובספר חזון עובדיה שם (עמודים רנח-רנט) להתיר להשמיע שירי קודש המלווים בכלי נגינה בכל סעודת מצווה בימי העומר. ע"ש. וצ"ע.

בברכה,

הלל מאירס