שו"ת פסח

הכשר רשת תנור לפסח וגר בליל הסדר

  • כ"ד אדר התשע"ח

שאלה

שלום רב,

1. אני רוצה להכשיר את רשת התנור שלי לפסח, האם ניתן וכיצד עושים זאת? יש לציין שאני מדי פעם מניחה נייר אפייה על הרשת ואופה עליה עוגיות (חמץ וחלביות).

2. ישנה גרה במשפחה שלנו ולפעמים היא מזמינה את הוריה הגויים לליל הסדר איתנו, האם זה בסדר? כי אני הבנתי שגר לא יכול לשבת איתנו בליל הסדר.

אני נוהגת כמנהג הספרדים.
תודה,

תשובה

שלום וברכה

האם את לעולם לא מניחה חמץ על הרשת ממש?

2. גר יכול לשבת בליל ההסדר. גויים יש בעיה עם היין וצריך לבשל את היין לפני ליל הסדר.