שבת

טלטול מצית לפני הבדלה

  • כ"ה אדר התשע"ח

שאלה

שלום רב,
לפני ההבדלה, כדי לסדר אותה, אני נוגעת גם במצית לשם הדלקת הנר, והמצית הוא מוקצה. האם זה בסדר?
בברכה ובתודה,
הדס

תשובה

שלום רב,

את צריכה לומר לפני הבדלה "ברוך המבדיל בין קודש לחול" (ללא שם ומלכות) - ואז תוכלי לטלטל את המצית ללא חשש.

מקורות: יעויין שלחן ערוך ורמ"א אורח חיים (סימן רצט סעיף י) שאסור לעשות כל מלאכה קודם שיבדיל, ואם הבדיל בתפילה מותר אף על פי שעדיין לא הבדיל על הכוס. ואם צריך לעשות מלאכה קודם שהבדיל בתפילה אומר המבדיל בין הקודש ובין החול בלא ברכה ועושה מלאכה. וכתב המשנה ברורה (ס"ק לב) שאפילו חפצים האסורים מדברי סופרים אסור לעשות קודם הבדלה. וע"ע בשלחן ערוך הרב (שם סעיף טו). ולכן לפני טלטול המצית שהוא מוקצה יש לומר "ברוך המבדיל בין קודש לחול".

בברכה,

הלל מאירס