שו"ת פסח

חמץ במוצרים פתוחים

  • ב' ניסן התשע"ח

שאלה

שלום רב,
רציתי לדעת, האם יש חיוב לבער מזון באריזה פתוחה כמו קטניות, מלח, שמרים וכד' שאין עליהם כשרות לפסח?
בנוסף, הבנתי שמזון שסגור באריזה שאין עליו הכשר לפסח ניתן להניח במקום סגור הרחק מן העין ולמוכרו לגויי, האם נכון? האם רלוונטי גם למוצרים כמו קמח?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

כל דבר שאין בו כלל תערובת חמץ ניתן הלשארי בבית כמו קטניות מלח ושמרים וכדו'. נהגו למכור הכל לגוי אם זה כשר לפסח יחד עם החמץ. גם חמץ גמור ניתן למכור לגוי.

יש להכניס את כל הדברים למקום צנוע ומסומן ולמכור לגוי.

בברכה,

בנימין שמואל