נשים

האם מותר לנשים ללבוש שרוואלים ?

  • ה' ניסן התשע"ח

שאלה

לאחרונה התחלתי להיתעניין בשרוואלים (מכנסים שרק הסיום שלהם צמוד לרגל השאר חצאית סוג של...)
הם יותר ארוכים מהחצאיות הרגילות שלי, ואני מרגישה שזה יותר צנוע בגלל שזה רחב.
הלכתית זה מותר? יש הקלות בעניין?

תשובה

שלום וברכה

באופן כללי זה לא מומץ כלל, ויש ללכת רק בחצאיות צנועות שרוכות דים ללא סיומת המכנס.

אם חלילה נהגת ללכת עד עתה בחצאיות קצרות שאינן מכסות את הברך, כמובן שיש עדיפות לחצאית שהיא צנועה יותר אף שיש לה סיומת כמכנס. אולם אם החצאית שלך מכסה תמיד את הברך בכל מצב, הרי שמכנס זה הוא פחות טוב מחצאית.