תפילה וברכות

תפילת שמו"ע ופיקוח נפש

  • ה' ניסן התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, יש שאלה שמעסיקה אותי זמן רב. ידוע שבתפילת שמו"ע אסור לזוז או לסמן דברים לאנשים מסביב, אבל מה עושים אם קורה מקרה חירום לידי בזמן שאני בתפילת עמידה? (למשל מישהו התעלף, נפצע וכ"ו)
האם אני יכולה לעצור את התפילה ולעזור? או לקצר ולעזור? או שאסור להפסיק בכל זאת?
תודה.

תשובה

שלום וברכה

ברור שכאשר מישהו מתעלף ואת יכולה לעזור חובה להפסיק להתפלל ולעשות הכל למען הצלתו.