חברה והשקפה

הנבואה על המשיח בדניאל

  • ח' ניסן התשע"ח

שאלה

שלום.
רציתי לשאול אתכם לגבי נבואה בספר דניאל שראיתי שהנוצרים מביאים שמהווה הוכחה חותכת שישו הוא המשיח.
זה הולך ככה:
בדניאל פרק ט המלאך גבריאל מתגלה אליו ואומר לו שבעוד שבועים שבעים(490 שנה) עוונם של עם ישראל יכופר ויבוא צדק עולמים והחזון של הנביאים ייתגשם.(דניאל ט:24)
ואז הוא אומר לו שממתי שיוצא הצו לבנות את ירושלים יעברו שבועים שבעה (49 שנה) ושבועים ששים ושניים(434) שנה(סה''כ 483 שנה) עד שיופיע מלך המשיח ותבנה ירושלים עם החומות(דניאל ט:כה) (הוא מחלק את הזמנים לתקופות של 49 שנים ו434 כי בניית חומת ירושלים לקחה 49 שנה מכיוון שהיו עיכובים) ואז כתוב שאחרי ה434 שנה המשיח ימות.

אותו הצו חייב שדניאל דיבר עליו חייב להיות הצו של ארתחשסתא ב445 לפנה''ס כי הצווים הקודמים לא היו לבניית חומת ירושלים משום שהרי הן היו עדיין הרוסות(נחמיה א-ב).

יש לזכור שבתקופת התנ''ך שנה הייתה 360 יום(בראשית ז' 11, 24; ח' 4 – חמישה חודשים הכילו 150 ימים).

אז זאת אומרת שמה445 לפנה''ס אנחנו סופרים 173,880 ימים (483 שנים כפול 360 ימים)
וזה מביא אותנו ל31-32 לספירה שזה התאריך פה ישו נצלב.
ואכן לאחר כ40 שנה בית המקדש נחרב.

אם ישו לא המשיח אז זה אומר שדניאל היה נביא שקר כי הרי כתוב שהמשיח חייב לבוא בתאריך הזה.
שמעתי תירוץ שזו הייתה נבואה על תנאי אבל מאיפה למי שאומר את זה?זה לא כתוב בכלל בטקסט ותמיד שיש נבואות על תנאי כתוב ''אם''.

הנה אותו מאמר שקראתי והוא מסביר יותר טוב ומבסס יותר את הטענות שהבאתי פה:
https://igod.co.il/%D7%A0%D7%91%D7%95%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%A9%D7%99%D7%97%D7%99%D7%95%D7%AA/%D7%A0%D7%91%D7%95%D7%90%D7%AA-%D7%96%D7%9E%D7%9F-%D7%91%D7%95%D7%90%D7%95-%D7%A9%D7%9C-%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%99%D7%97-%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%90%D7%9C-%D7%98/

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

 היהודים המשיחיים היא קבוצה שנוצרה לפני פחות מחמישים שנה. בארצנו קמו קבוצות מיסיונריות בשמם. תוכל לקרוא על כל שקריהם של היהודים המשיחיים במאמרי "10 הדברים שיהודים משיחיים לא רוצים שיהודים יידעו":

https://www.hidabroot.org/he/article/78994

 במאמר זה תמצא התייחסות רחבה לנושא הנבואות!

והנה סרטון תגובה לשקריהם:

https://www.youtube.com/watch?v=owg2XPUg32c

אעתיק לך ממאמרי:

נבואת דניאל: חז"ל לימדונו שבכל דור יש אדם הראוי להיות המשיח, והוא עשוי להתגלות, כי הגאולה תלויה במצבו הרוחני של עם ישראל. כאשר יבוא המשיח האמיתי, יציל אותנו מאומות העולם, ויבנה את בית המקדש בירושלים, נדע בוודאות שהוא אכן המשיח שנבחר על ידי ה'. די בעובדה זו כדי להוכיח לנו שכל נבואה על בואו של המשיח עדיין לא התקיימה. דניאל לדוגמה ניבא שעם בוא הגאולה תגיע גם תחיית המתים (פרק יב, ב): "ורבים מישני אדמת עפר יקיצו". דניאל תיאר גם נבואה לפיה עם ישראל יזכה לגאולה שבה המשיח יגיע מענני שמים (פרק ז), ולא עני הרכוב על חמור (תיאור שני המשיחים בנביאים נועד לציין שני מצבים של גאולה, התלויה בבחירת עם ישראל). אך ידוע שהנבואות בספר דניאל אינן פשוטות לקריאה ולעיון, והיהודים המשיחיים מנצלים זאת כדי לקבוע תאריך לביאת המשיח ע"פ ספר דניאל (פרק ט'). לשם כך הם מסתירים את העובדה שהמילה "משיח" בלשון התנ"ך מציינת מלך, ורק לעיתים נדירות מאוד מציינת את מלך המשיח של הגאולה. למעשה בלשון המקרא גם מלכי הגויים נקראים בשם משיח (ספר מלכים א', פרק יט, טו. וספר ישעיהו פרק מה, א). לפיכך כל מפרשי המקרא הבינו שלא מדובר כאן ב"מלך המשיח" אלא באחד המלכים המאוחרים שמלך ומת בדורות מאוחרים יותר. יתירה מזו, המשיח המוזכר בדניאל בפרק ט' נקרא בשם "משיח נגיד" (כלומר שר גדול או מלך. ראו דוגמאות בספר שמואל א', פרק ט, טז. או בספר דברי הימים א', פרק יג, א), זאת בעוד גם לפי האמונה הנצרית ישו היה רק נווד ולא מלך או שר בישראל. זו עובדה ידועה שגם מפרשי הנצרות התחבטו בפירושים שונים וסותרים בספר דניאל, ואפילו בנבואה המדוברת, מכיוון שהדברים כתובים בלשון סתומה וקשה מאוד לפיענוח. אין לי מושג כיצד ניתן להוציא מדברים אלה אמונה במשיח שהתגלה ומת מבלי להביא כל גאולה לעולם. מעניין לציין שבכל הברית החדשה לא מוזכרת הנבואה בדניאל, וגם לא בידי הנוצרים הראשונים, שלא ראו מעולם בנבואה זו ראיה לישו.

בברכה,

דניאל בלס