שו"ת פסח

מכירת חמץ בעסק עם מוצרים ללא הכשר

  • ט' ניסן התשע"ח

שאלה

שלום וברכה לצוות היקר של הידברות.
ברצוני לשאול שאלה שמטרידה אותי, והיא קשורה לחג הפסח המתקרב:
לצערי-לאבא שלי יש עסק של מוצרים טבעוניים שחלקם מיובאים מחו"ל והם ללא הכשר. חלקם גם מיובאים מעסקים טבעוניים פרטיים של אנשים שלא מחזיקים בתעודות כשרות. אבא שלי היקר מתכנן לסגור את העסק במהלך חג הפסח וברצוני למכור לו את החמץ על מנת שיהודים אחרים יוכלו ליהנות מהחמץ (הכשר) של העסק לאחר החג וכמובן גם כדי שגם אני אוכל ליהנות ממנו. שאלתי היא האם אני יכולה לעשות כך למרות שחלק מהמוצרים לא כשרים?
אני אישית מקפידה לאכול רק מהמוצרים שנמצאים תחת הכשר ואני יודעת שיש עוד לקוחות שזה חשוב להם.

תודה לכם על המענה ועל עבודת הקודש שאתם עושים, מור.

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שנכון מאוד שתמכרי את החמץ שלו ברשותו וזכות גדולה תהיה לך להציל אותו מלהחזיק חמץ פסח ברשותו וכן למנוע מאחרים לאכול מוצרים של חמץ שעבר עליה םהפסח.

בברכת פסח כשר ושמח,