שו"ת פסח

מכירת חמץ כמה שאלותת

  • ט' ניסן התשע"ח

שאלה

שאלה לפסח
האם אפשרי לקנות השנה תבלינים כשרים לפסח ובתום החג לסגור התבלינים בארון לכול השנה ולהשתמש בהם שוב בשנה הבאה בחג הפסח, או חל על זה איסור מחשש החמץ? והם אסורים בשימוש לחג הפסח הבא?
שאלה נוספת
האם מותר לשמור בפריזר בצקים קפואים כמו מלוח וכו' בשקית סגורה ואטומה או לא?
ואם לזרוק האם זה בל תשחית?
תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

א. אפשרי לשמרו את התבלינים לשנה הבאה במקום סגור ומוצנע.

ב. אפשר לשמור את הצקים כפי שכתבת ובתנאי שמוכרים את זה לגוי ומסמנים את השקית שזה חמץ שמכור לגוי.

מי שרוצה להקפיד שלא למכור חמץ ממש לגוי ושורף/שזורק את החמץ, אינו עובר על בל תשחית.