האם מותר לעבוד בפיצרייה לא כשרה?

  • י"א ניסן התשע"ח

שאלה

שלום, אני אדם דתי ומעוניין לעבוד ברשת פיצריות לא כשרה אבל אם מישהו מבקש ממני לשים תוספת לא כשרה על הפיצה אני לא שם וגם לא מציע ללקוחות את התוספת הלא כשרה אז האם מותר לעבוד שם??? (ואגב המקום סגור בפסח). תודה רבה לכם

תשובה

שלום רב,

גם אם אתה לא תשים ללקוחות תוספת לא כשרה - וכי כל שאר החומרים כשרים ללא חשש?! ואם אכן החומרים האחרים לא כשרים - ראוי מאוד שלא לעבוד שם - היות שיש דעות שיש בזה משום מסייע בידי עוברי עבירה (יעויין רמ"א יורה דעה סימן קנא סעיף א, ומשנה ברורה סימן שמז סק"ז, ושו"ת יביע אומר חלק ב' חלק אורח חיים סימן טו, ושו"ת יחוה דעת חלק ג' סימן סז, ד"ה אלא).

וכן יש מקום לחשוש שתבוא בטעות לאכול מהמאכלים הלא כשרים (יעויין בשו"ת יביע אומר חלק ד' חלק יורה דעה סימן ו).

וכן יש חשש שכאשר אנשים יראו עובד דתי - יחשבו בטעות שבטח יש לפיצריה הזו הכשר - וזה יביא אותם לידי מכשול באכילת דברים לא כשרים.

בעזרת ה' תזכה למצוא עבודה בהיתר גמור ללא חשש איסור.

ברכה והצלחה,

הלל מאירס