חגים ומועדי השנה

כוסות זכוכית בפסח

  • י"ג ניסן התשע"ח

שאלה

היי, אני רוצה להשתמש בכוסות זכוכית שהשתמשתי בהם במשך כל השנה לפסח, האם זה אפשרי? אני נוהגת לפי מנהגי הספרדים. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג הספרדים, את יכולה לנקות ולשטוף היטב את הכוסות זכוכית, ולאחר מכן להשתמש בהם בפסח.

מקורות: שלחן ערוך אורח חיים (סימן תנא סעיף כו), שו"ת יביע אומר חלק ד' (חלק אורח חיים סימן מא), וחזון עובדיה הלכות פסח (עמוד קנב).

פסח כשר ושמח,

הלל מאירס