גורל הגר"א

  • כ' ניסן התשע"ח

שאלה

שלום, רציתי לדעת האם מותר לעשות גורל הגר"א. תודה רבה

תשובה

מועדים לשמחה,

מותר לעשות גורל הגר"א - ראה https://www.hidabroot.org/question/235110

אמנם צריך לדעת שני כללים כדי שיקבל מענה לשאלתו -

א. אפילו אם יש לאותו אדם מסורת ברורה איך עושים גורל הגר"א, צריך שיהיה ראוי לכך מצד צדקותו, כמו שהיה בדורינו הגאון הצדיק הרב יצחק נתן קופרשטוק זצ"ל (מחבר הספר מאורות נתן) שבעת הצורך היה עוזר לפונים אליו על ידי גורל הגר"א. ועיין בספר דרך שיחה חלק א' (עמוד י) שהרב חיים קניבסקי שליט"א אמר שאביו הקהלות יעקב זצ"ל סבר שלא כל אחד יכול לעשות הגורל, ורק מי שיש לו דרגת רוח הקודש יכול לעשות. ע"ש.

ב. מה שכתב בספר טעם ודעת על התורה (פרשת תצוה עמוד קצ) בשם הגאון הצדיק רבי אליהו לאפיאן זצ"ל שהיה רגיל לומר, שגורל זה יענה רק למי שמקבל על עצמו למלא אחר דבריו מבלי לנטות ימין ושמאל.

ברכה והצלחה,

הלל מאירס