חברה והשקפה

שינוי שם שם הקודם לפי הסבתא

  • כ' ניסן התשע"ח

שאלה

שמי חנה על שם סבתא של אמא שלי הורים גרושים ואני בת 23 ורוצה לשנות את שלי במהסיבות שמרגישה שלא מצליחה להשתלט על הייצר הרע שבי שכול הקדושה וטהרה כבר לא קיימת והשם מתחיל לא תהיות מחובר עלי מהסיבות שלא דתיית ורוצה יותר לשמור שיגרה מסורתית אך לא דתיית . במקור בחרו לי את השם לפי הסבתא שלא הכרתי קודם רק ידעתי שקראו לסתבא שלי ככה על השם שלי השם שבחרתי בהתחלה ואמא הסכימה זה עלמה שזה עולם מלואו מה שהבנתי שזה גם מבלי משמעות
ואמא לא מסכימה בשום פנים ואופו למחוק את השם חנה אלא להוסיף . אז השם השני שבדקתי זה היה חניתה ככה אני משאירה את השם שלי המקורי וגם מוסיפה
אבל ההדגש שלי שזה יביא לי התחלה חדשה והצלחה בדרכי לחיי לפיי הדרך שברחתי מה אתה ממליץ עבורי?אלו שמות לבחור ומה לפי דעתך ייתן לי יותר מזל להתחלה חדשה

תשובה

שלום וברכה

חנה הוא שם טוב כל כך ולא אמליץ לשנות את השם. היצר הרע אולי מצליח להתגבר עלייך קצת אבל במקום להיכנע ולשנות את השם עדיף להשיב לו מחלמה ולהכניעו.

אין מצב שהקדושה הסתלקה ממך, זה מעצת היצר לייאש את האדם וגם אם נפלת פה ושם בכל מיני דברים את עדיין מלאה מצוות ומלאה קדושה למרות כל הכשלונות, חלילה לזלזל בעצמך.

נשמח לעזור לך להתגבר על הקושי של הרגעים האחרונים לפני ביאת משיח צדקינו בקרוב ממש ולזכות להיות יראת ה' ושמרת מצוות כפי שאת רוצה באמת. אציע שתשלחי לנו מס' טלפון שלך ונשוב אילייך לסייע לך בעצה נכונה בכל אשר תרצי ובעז"ה הקדושה תהיה חלק ממך כפי שאת רוצה ושואופת ואל תרגישי חלילה מובסת מול היצר הרע וכחות הרע.

אנו עומדים רגעים ספורים (במונחים היסטורים) לפני הגאולה. כל מי שיצליח להיאחז  בעץ החיים יזכה לכל הטוב שציפו לו כל הדורות כולם, כמה חבל לותר עכשיו, זה ממש כמו היהודים במחנות ההשמדה הנאציים שהתייאשו ברגע האחרון ולא אספו את הכוחות האחרונים רגע לפני השיחרור כך גם עלינו לאסוף את שארית כוחותינו ולכטס עצה איך להיות מוכנים לקבל פני משיח צדקינו ולא נבוש לעמוד מולו בעז"ה..

נשמח לשוב אילייך ולסייע לך או אם תרצי במייל נשתדל לכוון אותך ולסייע לך לעמוד איתן מול היצר הרע.

בברכה ובהערכה,