בשר שנתעלם מן העין

  • כ"ה ניסן התשע"ח

שאלה

שלום הרב,
אני שוהה בסיני, ובישלנו נקניקיות ואורז שלנו בסיר שלנו. ויצאנו מהמטבח לכמה דקות כששהו בו בדואים. אמרנו להם מראש לא לגעת ומסתבר מאוד שהם אכן לא נגעו, כיון ששילמנו להם לפני. השאלה אם הבשר נחשב שנתעלם או לא?
בתודה

תשובה

שלום רב,

א. אם אתם מכירים בטביעות עין את הנקניקיות בסיר, וברור לכם שלא החליפו אותן בנקניקיות אחרות, אין בזה משום בשר שנתעלם מן העין.

ב. גם אם אתם לא מכירים אותן בטביעות עין, אך לא אמרתם להם כמה זמן בדעתכם לשהות מחוץ למטבח, ואף אחד לא נעל את המטבח, אין חשש כיוון שהם חוששים שמא תחזרו בכל רגע ותתפסו אותם בשעת מעשה.

מקורות: ההיתר הראשון נמצא בשלחן ערוך יורה דעה (סימן סג סעיף א). וההיתר השני נמצא בשלחן ערוך שם (סימן קיח סעיף י).

בברכה,

הלל מאירס