איך אחזק את בני משפחתי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1 , אני גרה בארצות הברית, 8 שעות הפרש מן הארץ, האם מותר לי לצפות באתרי קדש כשלכם כאשר בארץ שבת ואצלי עדיין לא? 2, האם מותר למרוח משחות נגד כאבים בשבת או ביום טוב? 3. איך אוכל לחזק אנשים כמו משפחתי כשהם באים מרקע טראומתי בכל מה שקשור לדת ?(גדלנו בבית מסורתי ) תודה רבה

תשובה

שלום
1. אפשר.
2. במקרה של מחלה, אם המשחה נספגת כולה בעור, מותר. או לדלל את המשחה עם מים קודם שבת שתיהיה כמו סבון נוזלי ואז למרוח בשבת באופן שיספג. אבל סתם ליובש שפתיים וכדומה אסור.