גזל מבוס שגוזל אותי

  • ז' אייר התשע"ח

שאלה

שלום רב. אומרים הגונב מגנב פטור.

אם הבוס שלי גוזל מהעובדים שלהם את פרנסתם. ומה הכוונה שבמקום לשלם עד העשירי כמו החוק הוא לפעמים דוחה ודוחה ולפעמים משלם רק לקראת סוף החודש. וגם שהרבה פעמים עובדים שוכחים לחתום ואומרים להם באיזה שעה הם יצאו והם רושמים מה שבא להם. או אם מישהו נפגע בעבודה ויצא לטיפול רפואי אמורים לשלם לו את סך השעות שהיה אמור לעבוד באותו יום והם לא משלמים כי גם ככה הוא לא יודע את החוק. ועוד הרבה דברים שבאים על חשבון העובד.

השאלה שלי אם הגונב מגנב פטור הרי הוא גונב מהעובדים שלו. אני יכול לא להחתים כשאני יוצא לשעה ולחזור ? הרי רק הריביות שהם היו צריכים לשלם לנו בבנק על המינוס ברגע שאנחנו לא מכניסים משכורת בזמן.
אז מותר לפי דין הגונב מגנב פטור לא להחתים ושהשעה הזאת תצטבר לי ?

תשובה

שלום וברכה

אסור בהחלט.

בהצלחה,