חברה והשקפה

מדוע שמן המשחה היה מבהיר

  • י"ב אייר התשע"ח

שאלה

תמיד ידעתי שאדם נמדד לפי מידותיו ומעשיו לא לפי מראה חיצוני לאחרונה שמעתי ששמן המשחה שהיה ניתן על הכוהנים היה מגביה ואם היה הכהן כהה היה מתבהר . האם מי שהוא כהה לא יכול לעבוד בבית המקדש ?האם הוא שווה פחות ? זה כאילו שזה גורם לו להיות יותר חשוב והרי כולם שווים בפני האלוקים האם ה' מעדיף בהירים?! אשמח לקבל תשובה תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

נאמר במשנה "שחור", ולא כהה. שחור בלשון המשנה הוא שחור לחלוטין, ברמה שתווי הפנים אינם ניכרים. כשם שישנה מחלה של בהירות ייתר (לבקנות), ואינה מעידה על בריאות ונוי, כך היא גם כהות-ייתר בדרך העולם.

בברכה,

דניאל בלס