שבת

אמירת צדקתך בערב פסח שני שחל בשבת

  • י"ג אייר התשע"ח

שאלה

ערב פסח שני שחל בשבת האם אומרים צדקתך מה דעת הרב עובדיה ודעת הרב מרדכי אליהו זצ"ל. תודה

תשובה

שלום רב,

לפי דעת הגר"ע יוסף זצ"ל אומרים צדקתך במנחה של ערב פסח שני שחל בשבת, אולם לפי דעת הגר"מ אליהו זצ"ל לא אומרים.

מקורות: כתב השלחן ערוך אורח חיים (סימן רצב סעיף ב) אומרים צדקתך (במנחה של שבת), ואם חל בו יום שאלו היה חול לא היו אומרים בו במנחה נפילת אפים, אין אומרים צדקתך. וראה ספר הלכה ברורה (סימן קלא בבירור הלכה אות מא) שדעת הגר"ע יוסף זצ"ל שיש נפילת אפיים במנחה של ערב פסח שני (וע"ע שו"ת הראשון לציון חלק ב' חלק אורח חיים סימן יב), ונמצא שלפי דעתו יש לומר צדקתך כשערב פסח שני חל בשבת.

אולם לפי דעת הגר"מ אליהו זצ"ל אין לומר צדקתך בערב פסח שני שחל בשבת, ראה ספר מאמר מרדכי - לימות החול (פרק כב סעיפים לט, מב) שמבואר יוצא שסובר שאין נפילת אפיים במנחה של ערב פסח שני, ונמצא שלפי דעתו אין לומר צדקתך כשחל ערב פסח שני בשבת.

בברכה,

הלל מאירס