תג נכה

  • ט"ו אייר התשע"ח

שאלה

שלום רב!
אמי קיבלה תג נכה אחרי מאמצים רבים לשני רכביה שבאחד מהם אני משתמש. התג מאפשר לי להחנות בחניונים ובכחול לבן מבלי לשלם. בנוסף בחניוני בתי חולים הרכב מזוהה והשער נפתח אוטומאטית. האם תג נכה הוא לרכב עצמו או רק לאדם הנושא אותו ע"פ ההלכה. האם יש איסור להשתמש בו ואיזה איסור? או שלכתחילה מותר לעשור כן?
יש לציין שגם אני נכה שאולי זכאי לתו אך מעולם לא הגשתי בקשה לתג נכה.

תשובה

שלום וברכה

תג נכה מיועד לנכה עצמו בלבד. שימוש על ידי אדם אחר מהוה פגיעה בציבור הנכים ובכלל הציבור. יש בכך חשש איסור גזל ולפחות עבירה על מצוות צדק צדק תרדוף.

הייתי מציע לברר אם גם אתה היית זכאי לקבל אותו תו. גם במידה ואתה זכאי, עדיף שתשתמש עם תו נכה אישי ולא של אמא שלך, מחשש חילול השם. אבל, איסור גזל לא שייך במקרה זה שגם אתה היית זכאי.

בהצלחה,