זוגיות

דרך לא להביא ילדים ישר אחרי החתונה

  • י"ז אייר התשע"ח

שאלה

אני עומד להתחתן ומאוד מפריע לנו הרעיון שיהיה ילד ישר אחרי החתונה בלי שהכרנו והיה לנו זמן להינות ביחד. מה גם שאי אפשר על ההתחלה להיכנס להריון (שאגב מאוד מרתיע בפני עצמו) ועוד לגדל ילד כשמרגישים בכלל לא מוכנים לכך.. השאלה בעצם האם יש לזה פיתרון או אפשרות אחרת. דחוף דחוף

תשובה

שלום וברכה

מאחר ואין נסיבות מיוחדות שמצדיקים השתדלות למניעת הריון. הרי שיש להתזחק באמונה ולדעת שהקב"ה הוא האחראי כביכול באופן אישי ממש על הלידה, אם הקב"ה יחליט לתת לכם זרע של קיימא זה בגלל שהוא סומך עליכם כשותפים שלו ומדוע תחשבו שהוא אינו צודק? יתכן שזה יתעכב כמה חודשים וזה דבר מאוד שכיח שלא מיד נכנסים להריון ולכן חושבני שעליכם להתחזק ולא לדאוג אלא לחיות כדרך כל הארץ וה' הטוב בעיניו יעשה.

חיזקו ואמצו ותתחתנו בעז"ה במזל טוב בשעה טובה ומוצלחת ברוב נחת ואשר ועושר.