תפילה וברכות

ממתי אפשר להתפלל מנחה?

  • י"ז אייר התשע"ח

שאלה

שלום הרב,

לפי מנהג הספרדים ממתי אפשר להתפלל מנחה? מזמן מנחה גדולה או רק מזמן מנחה קטנה?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לפי דעת השלחן ערוך אורח חיים (סימן רלג סעיף א) לכתחילה אין להתפלל מנחה אלא רק מזמן מנחה קטנה והלאה, ורק בדיעבד אם התפלל מזמן מנחה גדולה והלאה יצא ידי חובה. ומכל מקום כתב בשו"ת יחוה דעת חלק ד' (סימן יט) שספרדים שנוהגים להתפלל מנחה גדולה יש להם על מה שיסמוכו.

בברכה,

הלל מאירס