האם ניתן לכתוב דברי תורה בשבת?

  • י"ט אייר התשע"ח

שאלה

ערב טוב הרב ושבת שלום, אני מגדיר עצמי מסורתי לאחרונה התחלתי ללמוד יותר על התנך, משנה, והבנתי שהלימוד עצמו יותר קל לי בכתיבה מסודרת מאשר בעל פה והבעיה היא שאני לא יכול לכתוב בשבת, מה ניתן לעשות?
תודה רבה לך.

תשובה

שלום וברכה

אשריך ואשרי חלקךשזכית ללמוד את תורת ה' - חכמת הבורא.

כמובן שאי אפשר לכתוב בשבת.

בזכות ההימנעות מהכתיבה בשבת תזכה להצלחה מיוחדת בלימוד בשאר ימי השבוע ואף בשבת תזכה לאור מיוחד ולהבנה מיוחדת בלימוד.

בהצלחה רבה,