שבת

נסיעה בשבת בצבא

  • כ"ג אייר התשע"ח

שאלה

שלום הרב אני נגד בצבא ובמסגרת האבטחה עליי לנסוע בשבת ברכב אבטחה (הבסיס שלי בצפון הארץ אבל לא גובל אם מדינה עוינת) יש היתר לנהיגה בשבת לצורך אבטחה?

תשובה

שלום וברכה

בדרך כלל אבטחת בסיסים הינה בגדר פיקוח נפש כי הסכנות רבות כמובן וכל התרופופות בשמירה מזמינה את המחלבים לנסות ולפגע ועל כן ניתן לומר שיש באבטת בסיסים משום  פיקוח נפש. כמובן שאין להוסיף בחילול שבת לא לצורך.

בהצלחה,