נשים

שאלה בצניעות

  • כ"ה אייר התשע"ח

שאלה

שלום לכבוד הרב,
רציתי לשאול לגבי גרבי נשים,
האם יש הבדל מבחינת צניעות לצבע של הגרב או שהעיקר הוא עובי הגרב? אני הולכת לפי הרב עובדיה יוסף זצ"ל.
לפני מס' שנים אמרו לי שגרביים בצבע שחור הם הכי צנועים ומאז אני לובשת רק שחור. רציתי לשאול האם אני יכולה ללבוש גם גרביים בצבע רגל או שעדיף שלא, ואם כן האם אני צריכה לעשות התרת נדרים למרות שאני כמעט בטוחה שכהתחלתי עם השחור אמרתי בלי נדר.
כמו כן אשמח לדעת מהו אורך החצאית שצריך להיות.
תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אכן השחור/כחול הוא הטוב ביותר ובגרבים מסוג זה לא צריך עובי של 70 דנייר.

אם את רוצה לשנות ללכת בצבע עור צריך לעשות התרת נדרים ויש להקפיד מאוד על שבעים דנייר.