האם יש איסור כלאיים בזרעי אילנות?

  • כ"ח אייר התשע"ח

שאלה

האם יש איסור כלאיים בזריעת זרעי אילנות אחד ליד השני או שכלאי אילנות זה רק בהרכבה? תודה לכם

תשובה

שלום רב,

יש איסור מן התורה להרכיב שני אילנות אחד בשני. איסור זה נוהג בין בארץ ובין בחוץ לארץ (שלחן ערוך יורה דעה סימן רצה סעיף א).

לפי דעת השלחן ערוך (שם סעיף ג) מותר לערב זרעי אילנות ולזרעם כאחת בין בארץ ובין בחוץ לארץ שאין לך כלאיים באילנות אלא הרכבה בלבד, אולם לפי דעת הש"ך (סק"ב) כל ההיתר לערב זרעי אילנות הוא דווקא בחוץ לארץ אולם בארץ ישראל אסור.

בברכה,

הלל מאירס