נשים

פרישה מהאישה ביהדות

  • כ"ח אייר התשע"ח

שאלה

שלום

שמעתי טענה שרבנים גדולים פורשים מן האישה מהרגע בו אינה יכולה להביא עוד ילדים או מהרגע שהחליטו ללמוד קבלה

זה היה נשמע לי רע מאד.. האם יש אמת.בזה ואם כן אז מה ההגיון.. זה כאילו האישה היא מכונה ליצור ןגידול ילדים שברגע שאינה כשירה להביא ילדים מפאת גילה לא צריכים בה יותר ופורשים ממנה ושבעצם החיבור בינו לבינה הוא רק עבור ילדים ואין לו מקום מעבר לכך..

תשובה

שלום וברכה

זה לא נכון כלל. האר"י הקדוש כתב שאין למנוע עונתה בין זקנה ובין מעוברת ובין בכל מצב אחר ומי לנו גדול בקבלה ובנגלה מהאר"י הקדוש

בברכה,

בנימן שמואלי