בנוגע לחזרה בזמן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם לפי התנ"ך יש איזשהי התייחסות לשאלה האם ניתן לחזור אחורה או לעבור קדימה בזמן? הרי משה רבינו, כאשר עלה למרום לקבלת לוחות הברית, אז ה` הראה לו שבעתיד יהיה את רבי עקיבא וכו`,ומשה רבינו ,כך הבנתי, התישב בספסל האחרון בחדר בו רבי עקיבא לימד ולא הבין דבר... כלומר השאלה היא האם הוא חזר לעתיד וראה זאת, או האם ה` הראה לו זאת רק בתפיסה מחשבתית....

תשובה

שלום

לכאורה משה ראה זאת בנבואה.וכיוון שכך איננו יכולים להבין ולתפוס כלל מה הדרך ואופן שדרכה מתגלה הנבואה לנביא.

זהו יכולת שכלית כביכול מפותחת ביותר עד שחשה ורואה בענינים רוחנים מעבר למגבלות החומר ובפנימיות הדברים. אם כי אין זה מופקע שהקב"ה הראה לו בדרכים אחרות מחשבתיות או מציאותיות.