שבת

הטמנה בתנור וביו"ט

  • א' סיון התשע"ח

שאלה

שלום הרב
1. אנחנו משתמשים במצב פלטה בתנור שלנו. האם יש בעיה של הטמנה בסגירת דלת התנור? ואם כן, כיצד יש לנהוג כדי לא להיכשל?
2. האם יש בעיית הטמנה ביו"ט?

תשובה

שלום וברכה

 אין בזה איסור הטמנה.

אם אין פעולה חשמלית בפתיחת או סגירת התנור כהפסקת הטורבו נורה וכיוצ"ב אין איסור להשאיר בתנור אוכל שמוכן מערב שבת לפחות שליש.

אולם אסור לסגור את התנור בשבת אם אין כל האוכל שנמצא בתנור מבושל כל צרכו וכן אסור להחזיר לשם שום מאכל.