גזירת המלבוש היהודי בכלא בישראל

  • ב' סיון התשע"ח

שאלה

שלום,
הנחיות חדשות שהוציא שירות בתי הסוהר בימים האחרונים אוסרות על אסירים חרדים ודתיים ללבוש חליפות שחורות או מגבעות ולהכניסן לכלא מחשש שהם עלולים לברוח מבית המאסר בגלל שצבע הבגדים המסורתיים זהה במידה מסוימת לצבע הבגדים של הסוהרים באגפים.
הדבר נראה כאפליה חמורה שפוגעת בזכותיהם ללבוש חליפה ומגבעת בבית הכנסת באגף בו הם כלואים, בעוד שאסירים ביטחוניים אחרים (בהם טרוריסטים שהואשמו בפשעים נגד המדינה) יכולים להתלבש כפי שהם רוצים מבלי שאיש יעז למנוע זאת מהם.
אסיר פנה אלי שאשל לרב האם עליו למסור את נפשו על הדבר?

תשובה

שלום וברכה

אין חובה למסור את הנפש בגלל שזה לא גזירה נגד הדת במוצהר.

אם הוא רוצה להפגין לפי כללי החוק, אין בעיה.