בעלי חיים וצער בעלי חיים

  • ח' סיון התשע"ח

שאלה

שלום
לפני כשנתיים הצלתי גורת חתולים מדריסה.
לקחתי אותה אליי (לא יודעת להסביר למה), וראיתי שהעין שלה סגורה. לקחתי אותה לטיפול והוציאו לה את המוגלה מהעין וכדי שהעין תרפא הייתי צריכה לטפל בה עוד 10 ימים באמצעות טיפות עיניים שנתנו לי.
מאז עברו שנתיים.
החתולה המליטה לפני כחודש 4 גורים.
אני אובדת עצות.
אני לא יכולה לגדל אותם מהרבה בחינות (כלכלית, הנזק לבית, בעלי, אורחים וכו) ובמיוחד בגלל הפחד שיש בי שלא טוב לגדל חיות בבית (יש לי כלבה ותוכי שנמצאות איתי שנים שעליהן לא אוותר).
יש בי פחד שזה סוגר לי את המזל לפיריון.
השאלה שלי היא, האם מותר לי - מבחינת צער בע"ח - להוציא את החתולים החוצה?
אם אני אוציא אותם לחצר, האם להאכיל אותם?
האם גידול חיות באמת סוגר מזל?
אשמח מאוד לתשובה.

תשובה

שלום וברכה

גידול חיות לא סוגר שום מזל.

החצר זה מקום טוב לגידול חתולים ואין צורך לגדל אותם בבית.

אם יש להם אפשרות להסתדר עם אוכל לבד את לא צריכה להאכיל אותם.