נשים

האם השמות שילת, אבישג והלל טובים לבת?

  • ט' סיון התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, נולדה לי ילדה ברוך השם אני ואשתי רוצים לבחור לה שם. יש לנו שלושה שמות שחשבנו עליהם, שילת, אבישג והלל. אשמח לדעת אם אלו שמות טובים, השם שילת הכי אהבנו. תודה וערב טוב כבוד הרב.

תשובה

שלום רב,

השם אבישג הוא המומלץ ביותר. וגם השם שילת טוב וניתן לקרוא בו לבת.

מקורות: אבישג היתה אחת מנשותיו של דוד המלך, כמבואר בספר מלכים א' (פרק א פסוקים ג-ד).

ולגבי השם שילת - יעויין ספר יוחסין (אות ש) שהביא בשם הגאונים בתשובה לגבי רב שמואל בר שילת, ששילת זהו שם אמו של רב שמואל והיא אחות רבי חייא. ואמנם בספר יוחסין שם דעתו אינה כן. אולם בספר פרי צדיק על פורים (אות ב) כתב ליישב דברי הגאונים. ולפי זה השם שילת טוב לבת. וכ"כ בספר ישועות מרדכי (עמוד 118) בשם הגר"מ אליהו זצ"ל. וכן הביא בספר שמות בארץ (עמוד עב) בשם הגר"ח קניבסקי שליט"א שאפשר לקרוא כן לבת.

בברכת מזל טוב ורוב נחת,

הלל מאירס