נשים

האם מותר לשים חישוק באף?

  • ט"ו סיון התשע"ח

שאלה

שלום הרב, אני מאוד רוצה לעשות עגיל באף ואני מתלבטת אם זה מתאים מבחינת ההלכה. הרצון לעשות לא בא ממקום של החצנה אלא כי אני חושבת שזה מייפה. בכללי הצניעות יש המון מגבלות ואני משתדלת להקפיד עליהן ונזם לא מוגדר בדיוק אם מותר או אסור ולכן אני מתלבטת. אני משערת שעם עגיל קטן - נקודה יש פחות בעיה. האם מותר גם לענוד חישוק? או נכון יותר - האם יש הבדל בהיתר/איסור הלכתי בין נקודה לחישוק? תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

יש לאישה להימנע מללכת עם עגיל וכו' באף, כיוון שזה לא מקובל ולא נהוג בקרב בנות ישראל השומרות תורה ומצוות, וממילא זה גורם למשוך תשומת לב יתרה, ויש בזה משום חוסר צניעות.

בברכה,

הלל מאירס