תפילה וברכות

ענייה בקדיש

  • כ' סיון התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב,
אני קצת מבולבלת בנוגע לענייה בקדיש. ממה שהבנתי ספרדים שנוהגים כדעת הרב עובדיה יוסף זצ״ל, כששומעים קדיש צריכים לענות עד ״בעלמא״. האם זה נכון? עד איפה צריך ולנכון לענות? (לפי דעתו של הרב עובדיה יוסף זצ״ל) והאם גם אישה צריכה לענות עד ל״בעלמא״? ואם לא אז עד איפה אשה כן צריכה?
תודה רבה לך!

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג הספרדים, יש לענות בקדיש עד "דאמירן בעלמא", וכן דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל (קצור שלחן ערוך ילקוט יוסף סימן נו סעיף טו), ואין הבדל ביו איש לאישה.

בברכה,

הלל מאירס