האם מותר לקיים יחסים ביום?

  • כ' סיון התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול האם מותר לקיים יחסים ביום? אני יודעת שזו עזות רציתי לשאול אם זה אוסר ולמה זה עזות?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אין לקיים יחסים ביום משום שאין זה מדרכי הצניעות, וכן מוזכר שזה נחשב עזות פנים, אך מותר לקיים יחסים בבית אפל.

מקורות: כן הוא בשלחן ערוך אורח חיים (סימן רמ סעיף יא) שאסור לשמש ביום אלא אם כן הוא בית אפל. וכתב המשנה ברורה (ס"ק מד) שטעם האיסור הוא משום שאין זה דרך צניעות. אכן בשלחן ערוך אבן העזר (סימן כה סעיף ה) כתב, שאין לשמש ביום כי עזות פנים הוא לו.

ומבואר עוד ברמ"א אורח חיים שם, שתלמיד חכם מאפיל בטליתו ומותר. וכתב המשנה ברורה (ס"ק מה) שמכל מקום אין להקל בדבר זה אלא לצורך גדול דהיינו כשיצרו מתגבר עליו. וע"ע בשער הציון (ס"ק כח) דכשיצרו מתגבר עליו ויכול לבוא ח"ו לידי חטא מותר ע"י האפלת טלית בכל אדם. וע"ע בשו"ת משנה הלכות חלק יא' (סימן קצ) ובשו"ת ויען דוד חלק ב' (סימן קפט-קצ).

בברכה,

הלל מאירס