נשים

האם מותר לאישה ללמוד גמרא?

  • כ"ב סיון התשע"ח

שאלה

כתב מרן בשו"ע שולחן ערוך יורה דעה הלכות תלמוד תורה סימן רמו סעיף ו צוו חז"ל שלא ילמד אדם את בתו תורה, מפני שרוב הנשים אין דעתן מכוונת להתלמד, ומוציאות דברי תורה לדברי הבאי לפי עניות דעתן. אמרו חכמים: כל המלמד את בתו תורה, כאילו מלמדה תיפלות (פי' דבר עבירה). בד"א בתורה שבע"פ; אבל תורה שבכתב לא ילמד אותה לכתחלה, ואם מלמדה אינו כמלמדה תיפלות (רמב"ם וסמ"ג ולא כמקצת ספרי הטור). והשאלה שלי: האם יש הבדל בטעם הנ"ל בן זמנינו לזמנם ואפשר ללמד אשה גמרא בזמנינו, או אין הבדל? אם יש הבדל אם אפשר בבקשה לקבל מקור תודה!

תשובה

שלום רב,

גם בזמנינו אסור ללמד נשיםגמרא וכפסק השלחן ערוך שהבאת, ואין הבדל בין הזמנים.

בברכה,

הלל מאירס