הלכות "אב חורג"

  • כ"ה סיון התשע"ח

שאלה

שלום הרב
לאשתי יש שני בנות מנישואים הקודמים אני נמצא איתן מגיל שהיו אחת 3 והגדולה יותר 5 וחצי
הן קוראות לי אבא ואני אבא שלהן לכל דבר מרגיש שהן שלי במאת האחוזים ממש מתנה שקבלתי מבורא עולם יש לנו סה"כ חמישה ילדים
עוד שלושה שהבאתי עם אשתי.
היום הגדולה בת 12
הקטנה 9 וחצי
השאלה מבחינת מגע בהן הן מחבקות אותי כאבא ואני אוהב אותן כבנות דם מדמי רציתי לשאול מבחינת ההלכה האם יש איסור במגע מכיוון שאני לא ביולוגי?
ומה לגבי הגדולה שהיא במחזור?
תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

יש להסביר להם שאתה אוהב אותם מאוד ותמיד תהיה לצידם והרי הם ממש כבנותך לכל דבר ולא תחסיר מהם לעולם מאומה, אבל מאחר ובכל זאת ביולוגית הם אינן בנותיך הרי שהלכתית אסור לך לגעת בהם ובפרט בגדולה שהגיעה לפרקה, אין הבדל בין זמן המחזור לאחריו ותמיד אסור לגעת בה מעתה ועד עולם.

בהצלחה,