שמיעת הרצאות באינטרנט בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לצוות ההידברות רציתי לשאול אתכם האם מותר לי לישמוע סיפרי תורה בשבת או נגיד דרך המחשב הרצאות או דרך הטלוייזיה בנושא הקבלה והתורה כי אני יגיד לכם את האמת אני לא דת אבל על תידעגו אני יהיה דתי בגיל מבוגר מתי שיהיו לי ילדים ועבודה מסודרת עד אז איך שאומרים אלוהים גדול והשאלה שלי פה אם כאילו אלוהים לא יכעס עלי כי בישבילי לשמוע דברים של הקבלה בימי שבת אם זה דרך המחשב או הטלוייזיה זה מרגיע אותי ונותן לי הרגשה טובה וזה היום הפנוי היחידי שלי כי אני לומד ואם אני לא שומע טיפה דברי תורה אני משתגע אז רציתי לדעת אם זה בסדר לילד בגילי תלמיד תיכון שעבר בר מצווה אני בקוונה לא נותן את השם שלי שלא ידעו מי אני כי לא כל כך נעים לי אם החברים ידעו שאני שומע דברי תורה וקבלה בגיל שלי השמח לקבל תשובה במידית ושלחתי לכם עוד הרבה שאלות והם לא הגיעו אליכם מישום מה אני מקווה שתטפלו בנושא ?

תשובה

שלום

על שאר שאלותיך הענה בלי נדר. אך זאת כיוון שנוגעת לשבת אני מתיחס כעת. חס ושלום .

אסור להפעיל מחשב או טלויזיה בשבת. ולא משנה לאיזה צורך או ענין אפילו לצורך מצווה או דברי תורה.