נשים

צנעות

  • כ"ט סיון התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב!
אז ככה הדבר שהכי קשה לי זה צניעות וזה לא שלא נסית כן נסיתי קניתי חציות קצת יותר ארוכות מהרגילות אבל אני חוזרת על הטעות הזו זה קורה רק בלי לשים לב זה רק בחציות. בחולצות אני בסדר לא לובשת חסוף אך החציות שלי קצרות...האם זה כל כך חמור האם כדי שאני אנסה מצוות אחרות אני פשוט נתקעת על המצווה הזו אני באמת לא יודעת אבל זה מאוד קשה הרבה מעודדים אותי אבל ישלי מצב רוח הפכפך הרגע אני מחליטה ללבוש צנוע ואחרי זה חוזרת בי. שאני שומעת שעורים אני מחליטה להתבש צנוע ואחרי יום נשכח הכל

תשובה

שלום וברכה

מבואר בספרים הקדושים שדברים שיש קושי מיוחד בהם להתחזק הרי זה מראה שזה התפקיד של האדם בעולם הזה ועל כן היצר הרע נעמד על רגליו האחוריות להפריע לאדם בדבר ומכשיל אותו שוב ושוב.

לכן עלינו להתחזק מאוד מאוד ולא לתת ליצר הרע להפיל אותנו בזה אלא להיפך להתחזק בזה ככל האפשר וכאשר נתגבר שוב ושוב היצר הרע יברח מאיתנו ונוכל להתגבר עליו כראוי בעז"ה.

יש להצניע את החצאיות הלא צנועות וכך לא תהיה לך קושי.

בהצלחה,