מזוזה פגומה, מה עושים איתה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום מצאתי לפני כמהחודשים מזוזה ישנה ברחוב והיא הייתה בלי קלף בפנים מה עליי לעשות ? ללזרוק אותה לשמור אותה או לשפץ אותה ולהביא קלף ?

תשובה

שלום אלון

כוונתך שמצאת בית מזוזה. מזוזה זה הקלף ועיקר הקדושה בו. הבית כיוון שמשמש אותה גם הוא קדוש. וטעון גניזה. שזה אומר לשים אותו יחד עם שאר חפצי קדושה שבלו במקום המיוחד לזה.

אך כל עוד אין לך מקום להניחו לגניזה תניח את זה בבית . אין כל צורך למלות אותה בקלף וכדומה.